Tweede brief Sinterklaas

Wij hebben een tweede brief van Sinterklaas gekregen:

Lieve kinderen,

Vorige week heb ik geschreven dat ik onderweg naar Nederland ben. Dit jaar kom ik aan in Harderwijk. Maar het gaat jullie natuurlijk allemaal om 20 november. Dan kom ik in Biddinghuizen aan. Ik wil jullie vandaag iets vertellen over onze nieuwe piet. Het is onze keukenpiet. En nee, niet een piet voor de Pepernoten, maar voor het eten van mij en alle Zwarte Pieten. Hij maakt dus lekkere Italiaanse Pizza’s, Spaanse Paella, heerlijke soepen maar natuurlijk ook Hollandse stamppotten. Want natuurlijk willen de pieten en ik ook eten, en elke dag marsepein en pepernoten is natuurlijk niet goed voor ons. Wil je weten hoe deze piet heet? Ik zal het je vertellen: “Lekkerpiet” is zijn naam. Jahaaa ik hoor jullie nu denken, hoezo dat dan? Nou elke keer als we hebben gegeten zeggen we: “Dat was weer Lekker piet” en dat gaat elke keer weer, bij ontbijt, lunch of avondeten. Dus hebben we hem Lekkerpiet genoemd.

Lekkerpiet maakt naast de gezonde maaltijden ook heerlijke feestmaaltijden. Een paar weken geleden heb ik van de Chef-kokpiet gehoord dat Lekkerpiet heel graag naar Nederland wilde, maar hij dacht dat hij niet mee mocht. Hij is namelijk niet een piet om mee de daken op te gaan, want hij moet natuurlijk in de keuken aan de slag. Ik heb Lekkerpiet bij mij geroepen en hem verteld dat hij mee mag naar Nederland. Hij was zooooooo blij, nadat hij wel 100 keer “Dank u wel Sinterklaas” had geroepen, is hij mijn kamer uitgerend. Wat bleek? Had hij een feestmaaltijd klaargemaakt. We hebben heerlijk gegeten die avond: gebakken aardappeltjes, stoofpeertjes met kaneel en suiker, marsepeinen peentjes en erwtjes, een dierentuin van suikerbesten, speculaascake, pannenkoeken met taaitaai, zo lekker. En het toetje? Dat was die avond een Taart van marsepein en slagroom met chocoladevulling versierd met schuimpjes.

Dus lieve kinderen van Biddinghuizen, Lekkerpiet is bij de intocht van Biddinghuizen aanwezig!! Ik heb alleen één probleem. Deze piet heeft overal leren koken, de moeilijkste gerechten kan hij maken, maar weet je: Pepernoten bakken lukt hem niet. Lekkerpiet heeft namelijk  niet zoveel geduld, hij wil alleen maar bezig zijn. Dus pepernoten  branden bij hem aan, zijn niet bruin genoeg, niet de juiste ingrediënten. Dat is toch raar? En nu leek het me leuk om jullie hulp in te roepen. Het lijkt me leuk dat jullie allemaal pepernoten gaan bakken, in een zakje doen en daar je recept bij stoppen en dat zakje dan meenemen op 20 november.  Dan kan Lekkerpiet die allemaal verzamelen en dan het komende jaar in Spanje gaan oefenen. Ik zal nog wel een kort briefje naar Stichting De IJsvogel sturen, dan kunnen ze daar rekening mee houden en een extra berichtje plaatsen

Groetjes van Sinterklaas 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Brieven van Sinterklaas en getagged met . Maak dit favoriet permalink.