Derde brief van Sinterklaas

En ja hoor, ook deze week mochten wij een brief van Sinterklaas ontvangen:

Lieve kinderen in Biddinghuizen,

We zijn in Nederland. Wat was het gezellig en druk in Harderwijk. Er waren heel veel kinderen. Maar komende zaterdag kom ik in Biddinghuizen aan. Stichting De IJsvogel laat jullie weten wat de tijden en locaties zijn zodat ik jullie nu weer kan vertellen over Lekkerpiet.

Lekkerpiet is wel een beetje zenuwachtig. In Harderwijk is hij een beetje op de achtergrond gebleven, maar komende zaterdag mag hij helemaal zijn gang gaan. Is het iets minder druk en kan hij jullie eindelijk ontmoeten. Ik heb hem al veel verteld over Biddinghuizen, de kindermiddag, de rondgang door het dorp en dat de kinderen in Biddinghuizen altijd heel fanatiek zijn. Hij weet alleen niet dat jullie heel druk bezig zijn voor hem. Ik hoop dat jullie de komende dagen allemaal de keuken in gaan met jullie ouders en pepernoten gaan bakken. Doe er dan een paar in een zakje en neem die mee. Vergeet je naam, leeftijd en het recept natuurlijk niet.

Er zijn zoveel mogelijkheden te bedenken. Er zijn grote pepernoten, kleine pepernoten, hazelpepernoten, marsepeinnoten, chocoladepepernoten of… nou ja ik zeg: “Kinderen uit Biddinghuizen, bedenk wat leuks, wat lekkers of iets origineels.” Ik weet zeker dat Lekkerpiet helemaal verrast is.

Ik heb een speciale pepernoten zak geregeld. Alle pieten krijgen een witte zak met allemaal pepernoten erin maar Lekkerpiet krijgt een lege zak. Waarom een lege zak? Nou al die pepernoten moet hij natuurlijk bij jullie op komen halen en dan verzamelen. De zak is ook niet wit, die krijgt een speciale kleur.

Ik ben erg benieuwd, ik hoop echt dat mijn plannetje werkt. Oh kinderen, ik maak een einde aan deze brief. Lekkerpiet komt me ontbijt brengen. Ik moet goed eten omdat de komende weken ik natuurlijk weer heel erg druk ben samen met al mijn zwarte pieten.

We zijn in Biddinghuizen ook weer druk, we gaan naar de scholen, de sportverenigingen en enkele bedrijven. Natuurlijk slaan we de winkels ook niet over. En wat denk je natuurlijk van jullie schoentjes. Die moeten allemaal geleegd worden zodat we jullie lijstjes hebben. Zo nu ga ik heerlijk mijn verse croissantje opeten, met verse aardbeienjam. Warme chocolademelk met slagroom en natuurlijk daarna gevulde speculaas.

Lieve kindjes uit Biddinghuizen, ik zie jullie zaterdag (met jullie pepernoten!!) en hou de Biddinghuizen Aktueel en www.bhznet.nl goed in de gaten voor meer nieuws. We gaan zaterdag Lekkerpiet helemaal blij maken!!

Groetjes Sinterklaas en natuurlijk ook namens alle pieten

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Brieven van Sinterklaas en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s