De Paashaas is weer door zijn rug gegaan

Het is niet te geloven, maar de Paashaas is weer door zijn rug gegaan. Niet dat ie zich daar nu veel zorgen over maakt. Hij kan rustig op bed gaan liggen en straks weer voorzichtig wat haasje-strekje oefeningen gaan doen. Het paaseieren zoeken is immers geweest en hij had de chinese eieren heel goed verstopt. Nee, dat is allemaal prima verlopen. Maar hij is gewoon weer eens onhandig geweest. Wat is er namelijk gebeurd?

Op tweede Paasdag had de paashaas al vroeg in de morgen de eieren verstopt. Mooie gekleurde en hele lichte chinese eieren en natuurlijk de zes gouden eieren.  Waar de paashaas stiekem op hoopte gebeurde ook. Bijna alle kinderen uit Biddinghuizen kwamen naar het bosje bij de Scharrelberg om te zoeken en bijna alle kinderen waren samen gekomen met hun pappa en mamma of hun opa en oma. Wat een feest was dat.  Extra gezellig werd het door al die kinderen die geschminkt of verkleed als paashaas waren. De paashaas werd er zelfs een beetje verlegen van en kwispelde met z’n oren. Oh nee, met z’n staart maar dat was niet zo goed te zien.

Bijna alle chineese eieren en gouden eieren zijn gevonden. Gelukkig maar, anders zou de paashaas weer nieuwe eieren bij zijn oom Pjing-Pjás-Ei-San moeten bestellen. Kortom alles ging goed totdat … Tot dat de paashaas na afloop, een doos vol gevonden eieren voor zijn gezicht houdend, teruglopend een stoeprandje over het hoofd zag. Of liever gezegd over de doos zag. Hij verstapte zich daardoor zo erg dat het pardoes weer in zijn rug schoot. Domme paashaas, domme domme paashaas. Maar ja, de paashaas vond het zelf niet zo erg. Eigenlijk kon hij er wel een beetje om lachen ook. Het was immers met al die kinderen een prachtige dag geweest. Hij had genoten. Van het mooie weer, van al die geschminkte lieve kinderen en van  die aardige ouders en opa’s en oma’s . Een echte paashaastopdag was het geweest en met zijn rug zal het wel weer goed komen. De paashaas is alleen nog benieuwd naar alle foto’s die gemaakt zijn. Ben je ook benieuwd kijk dan op www.ijsvogel.net want daar zullen ze straks wel opstaan. De paashaas komt volgend jaar graag weer terug in Biddinghuizen.

Samen paaseieren zoeken in Biddinghuizen, da’s heel gezellig!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s