SFEERVOLLE KONINGINNEDAG IN BIDDINGHUIZEN

Door de inzet van heel veel vrijwilligers, leuke activiteiten voor jong en oud en natuurlijk prachtig weer kan iedereen terugkijken op een gezellige, sfeervolle en druk bezochte Koninginnedag in Biddinghuizen.

Koninginnenach
Het optreden van de band “ImpactLive” in de feesttent op het evenemententerrein vormde het begin van een gezellig weekend. Ruim vierhonderd mensen waren vrijdagavond naar de tent gekomen om te genieten van de popformatie uit Noord-Holland. Snelle dansnummers werden afgewisseld met goed gezongen covers uit de hitparade. Volgens sommigen te luid en volgens velen te vroeg afgelopen maar uiteindelijk ging een ieder weer voldaan huiswaarts om nog even te kunnen slapen voor de volgende dag.

Versierde fietsenoptocht en vrijmarkt
Traditiegetrouw begint de Koninginnedag op het Plein. In aanwezigheid van de burgemeester werd ‘s ochtends om negen uur de vlag gehesen door de scouting. Nadat Maris Sonores het Wilhelmus gespeeld had kon eindelijk het startschot gegeven worden voor de versierde fietsenoptocht. Kinderen hadden hun fiets, al dan niet met behulp van vader of moeder weer prachtig versierd. Verkleed als heuse prinses, sommige heel toepasselijk als “William en Kate”, of ander sprookjesfiguur werd vol trots achter Maris Sonores aan gefietst. Bij de feesttent aangekomen vond gelijk de prijsuitreiking plaats. Doordat velen voor een kopje koffie, thee of appelsap met oranjekoek in de tent kwamen was het gelijk ’s ochtends al heel gezellig. Van de springkussens en de Whii-spelen in de tent werd volop gebruik gemaakt.
Hoewel het aan het begin van de dag nog behoorlijk fris was werd ook de vrijmarkt in het winkelcentrum uitstekend bezocht en keerden aan het eind van de ochtend kinderen soms met meer speelgoed huiswaarts dan dat ze op de vrijmarkt verkocht hadden.

Levend ganzenbord, Sumoworstelen, Gladiatorspel en Stormbaan
Natuurlijk speelde het mooie weer een belangrijke rol maar het ruime aanbod van hele leuke spelletjes voor jong en oud droeg wel degelijk bij aan een sfeervolle middag op het evenemententerrein. Aan het levend ganzenbordspel, met doe en denkopdrachten, werd door veel kinderen deel genomen. Ook de stormbaan en het gladiatorspel buiten de tent waren continu bezet. Een ongekend populair spel was het sumoworstelen. Gehesen in een dik pak gingen kinderen en later zelfs moeders met elkaar de strijd aan. Ook de judovereniging was aanwezig en gaf de hele dag demonstraties van haar sport. Helaas kwam aan het eind van de middag één van de deelnemende kinderen ongelukkig ten val bij de stormbaan en brak daarbij zijn arm. Lars, we wensen je allemaal een voorspoedig herstel toe!!

Biddinghuizer kampioenschap eierengooien
De hoofdmoot van het middagprogramma werd gevormd door het kampioenschap eieren gooien. Met het voordeel van de oostelijke wind zat er dit jaar een nieuw afstandsrecord in. Zowel bij de jeugd als bij de dames en heren werd er ver gegooid maar bleek het vangen niet zo makkelijk en verliep dan ook meestal niet vlekkeloos. Bij de dames kon er uiteindelijk toch een nieuw record genoteerd worden. Met een afstand van 24,10 meter mochten Monique van Luenen en José de Winter de wisseltrofee in ontvangst nemen. Bij de heren ging de overwinning naar Koen Schols en Jesper Schols. Met een afstand van 41,50 meter waren zij dit jaar de besten. Opvallend was het gemak waarmee Jesper bijna elk gegooid ei heel hield bij het vangen. Een echte “eyecatcher” dus.

Oranjefeest
Onze eigen Biddinghuizense formatie “Zeldzaam” trad ’s avonds op in de feesttent ter afsluiting van Koninginnedag. Een ouderwets gezellige en goed bezochte feestavond waarbij Zeldzaam eigen nummers afwisselde door steengoede covers en natuurlijk heel toepasselijk voor deze dag de nodige oranje nummers speelden. Kortom een mooie afsluiting van een prachtige Koninginnedag.

Binnenkort staan de foto’s van het afgelopen weekend op http://www.ijsvogel.net
Langs deze weg wil de organisatie nogmaals alle vrijwilligers en sponsoren bedanken die hun medewerking hebben gegeven aan Koninginnedag.
Volgende activiteit is de avond4daagse van zeven tot en met tien juni. Graag tot dan.
Stichting De IJsvogel Biddinghuizen/dorpsbelangen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s