EERSTE KLAMER ATB CHALLENGE GROOT SUCCES

Afgelopen zaterdag werd, als onderdeel van de najaarsfeestweek, de eerste  “Klamer ATB Challenge”  gehouden in Biddinghuizen. Deze mountainbike-wedstrijd, die als een soort streetrace werd verreden, werd georganiseerd door Stichting De IJsvogel en Klamer Fietsen in samenwerking met de “Kleidouwers” en “Twins fietsvrienden”. De organisatie had een twee kilometer lang parcours uitgezet met daarin diverse uitdagende hindernissen. Van het feit dat de Dreef open lag voor her-straat werkzaamheden werd dankbaar gebruik gemaakt. Stukken zand, grondwallen, bos, weg en grasstroken wisselden elkaar af in het parcours. De kunstmatig aangebrachte hindernissen zorgden voor extra uitdaging waarbij het op en af rijden van de vrachtwagen bij de feesttent op het evenemententerrein een ware publiekstrekker bleek.

Slopend parcours

Voorafgaand aan de wedstrijd werden uit de ingeschreven deelnemers middels een loting koppels gevormd. Dit maakte het wedstrijdverloop op voorhand onvoorspelbaar wat ten goede kwam aan de spanning. Dertien koppels gingen van start voor een wedstrijd over tien ronden. Alleen de eerste zeven koppels gingen door voor de finaleronde. Hoewel een ronde slechts twee kilometer lang was bleek na één ronde al dat het een slopend parcours was. Rijders kwamen hijgend binnen en vergaten in het begin regelmatig de bidon, die als een soort estafettestokje werd gebruikt, over te geven aan hun koppelgenoot. Voor het aanwezige publiek natuurlijk prachtig om te zien. Hoewel het leeftijdsverschil tussen de jongste en de oudste deelnemer ongeveer vijftig jaar was werd er door alle koppels even fanatiek gestreden om de winst.

John Wijnands en Peter Munnike

Halverwege de wedstrijd kwam er duidelijk een scheiding in het veld en was het vooral spannend rond plek één en twee. Daar was het stuivertje wisselen door het koppel John Wijnands, Peter Munnike en het koppel Wilco den Teuling, Peter Claassen. Uiteindelijk werd de Klamer ATB Challenge gewonnen door John en Peter en eindigden het koppel Wilco den Teuling, Peter Claassen als tweede. Erik Schaap en Gijs Sweep werden verdienstelijk derde.

Volgend jaar weer

Na afloop van de wedstrijd waren de deelnemers duidelijk. Het was een prachtige wedstrijd met een uitdagend parcours. “Ik vond het donders mooi, gezellig en slopend tegelijk, als het volgend weer georganiseerd wordt ben ik er zeker bij” aldus één van de deelnemers. Ook het publiek had zichtbaar genoten. Voor de organisatie genoeg reden om tevreden terug te kijken en zich te gaan richten op de Klamer ATB Challenge 2012. Misschien moet het Plein ook wel herstraat worden….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s