SINTERKLAAS EINDELIJK IN BIDDINGHUIZEN

Zaterdagmiddag is Sinterklaas eindelijk in Biddinghuizen aangekomen. Rond één uur kwam hij in zijn rijtuig aan op Het Plein. Daar stonden een paar honderd kinderen de Goedheiligman op te wachten.

Het was nog even spannend of het allemaal wel door zou gaan omdat de vlag van Sinterklaas er niet was. Gelukkig kwam er net op tijd een postbode de vlag brengen. Vervolgens werd op de muziek van Maris Sonores het welbekende “Zie ginds komt de stoomboot…”  gezongen  waarna Sinterklaas met paard en wagen kwam aanzetten.

Aangekomen op Het Plein werden de Sint en zijn Pieten welkom geheten door Ina Tolsma en Jan van de Wiel. Onder het zingen van diverse sinterklaasliedjes gaf Sinterklaas zoveel mogelijk kinderen een hand en strooiden alle Pieten snoep in het rond. Het bleef trouwens lang onduidelijk hoeveel Pieten er nu precies waren. Elf, veertien of vijftien. Toen de Pieten geteld waren kon de rondgang door het dorp beginnen.

Onder aanvoering van Majoretteclub “De IJsvogels” en onder muzikale begeleiding van Maris Sonores reed Sinterklaas het dorp rond waarbij de Pieten natuurlijk overal op en in klommen en in elk openstaand raam snoep gooiden.

Iets eerder dan gepland kwam Sinterklaas in zijn rijtuig aan bij het Koetshuis. Daar werd door het vrolijke team van “Kidz 4 Fun” een prachtige kindervoorstelling opgevoerd. Voldaan en vermoeid en met een zak snoep in de hand gingen de kinderen weer huiswaarts hopende dat de goeie Sint hen de komende dagen niet zal vergeten.

Binnenkort zal Sinterklaas en zijn Pieten nog diverse bedrijven, verenigingen en natuurlijk de basisscholen bezoeken.

Oh ja, Sinterklaas wil ook nog alle vrijwilligers en sponsors bedanken die  hebben meegeholpen bij de intocht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s