STICHTING DE IJSVOGEL ZOEKT NIEUWE MENSEN

Stichting De IJsvogel heeft dankzij vele vrijwilligers en sponsors het afgelopen jaar weer talrijke activiteiten mogen organiseren in Biddinghuizen. Activiteiten die bijdragen aan de saamhorigheid en betrokkenheid van inwoners en er mede toe bijdragen dat ons dorp als een gezellig dorp ervaren wordt.

Een terugblik op 2011

Natuurlijk zijn er een aantal activiteiten die bij Biddinghuizen horen en een standaard uitvoering kennen. Bijvoorbeeld het paaseieren zoeken, de avond4daagse en de Sinterklaasintocht. Maar ook de festiviteiten rondom Koninginnedag zoals de versierde fietsenoptocht en het eierengooien zijn inmiddels traditie. Nieuw dit jaar waren de groots opgezette kinderspelen in en rondom de tent op Koninginnedag. Mede door het prachtige weer werd dit een echt dorpsfeest. Ook nieuw was de Klamer ATB Challenge. Deze mountainbike wedstrijd werd in de najaarsfeestweek onder prachtige omstandigheden verreden en bleek een schot in de roos. De deelnemers waren bijzonder enthousiast over de opzet en het parcours.

Het weer bleek ook wel eens spelbreker te kunnen zijn. Zo werd, door de slechte weersverwachting, het Twins beachvoetvolleybal toernooi een week uitgesteld en werd de kerstmarkt voor het eerst in De Voorhof gehouden. Ook zijn er een aantal feestavonden in de tent op het evenemententerrein gehouden. Helaas moesten we vaststellen dat ondanks het feit dat er hele goede bands speelden de publieke belangstelling niet altijd meeviel.

Al met al kijken we terug op een druk maar gezellig jaar.

Wat gaan we in 2012 doen

In grote lijnen zal het programma hetzelfde zijn als vorig jaar. De kinderactiviteiten blijven een belangrijk aandeel houden. Waarschijnlijk is er weer een kermis ten tijde van de avond4daagse. Aan de Koninginnedag proberen we nieuwe spelonderdelen toe te voegen en is de intentie de dag af te sluiten met een grote barbecue. Ook zal er een tweede editie van de Klamer ATB Challenge komen. Stichting De IJsvogel zal bovendien betrokken zijn bij het EK-voetbal zoals dat voorgaande jaren in de loods van Schaap georganiseerd is.

Door teruglopende bezoekersaantallen bij de tentfeesten hebben we besloten het programma op dat vlak iets te versoberen. Zo zal er rondom Koninginnedag één muziekavond zijn en zullen we het najaarsfeest in het Koetshuis houden. Toch staat er weer een compleet programma klaar en zullen het jaar rond activiteiten plaats vinden, georganiseerd door Stichting De IJsvogel.

Nieuwe mensen gezocht

Stichting De IJsvogel organiseert nu voor het zesde achtereenvolgende jaar deze activiteiten in ons dorp. Voor 2012 staat het programma in grote lijnen vast en wordt er al voorzichtig gekeken naar 2013, het jaar dat Biddinghuizen 50 jaar bestaat.

Mede door de inzet van vrijwilligers en sponsors is Biddinghuizen een dorp om trots op te zijn. Een dorp voor elkaar en met elkaar. Om nu en in de toekomst deze activiteiten te kunnen blijven organiseren is Stichting De IJsvogel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Daarom komt Stichting De IJsvogel graag in contact met mensen die mee willen helpen bij een afzonderlijke activiteit of op enthousiaste wijze invulling willen geven aan een bestuursfunctie binnen onze stichting. Interesse? Voor nadere informatie en aanmelding mail naar voorzitter@ijsvogel.net of neem contact op met één van de huidige bestuursleden: Jan de Craen, Peter te Riele, Petra Keek en Henk Noome.

Biddinghuizen, we doen het samen!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Stichting De IJsvogel Biddinghuizen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s