De Paashaas heeft goed nieuws!

Vorige week stond de Paashaas nog voor een grote klus. Duizend gekleurde eieren moest hij schoonmaken voor Tweede Paasdag. Een hele opgave!  Tenminste dat dacht hij want hij kreeg onverwachts hulp.

Klusvrienden                                                                                                                                                      Zijn twee beste vrienden hadden ook het bericht gelezen dat de Paashaas te laat was geweest met het aanmelden van de klus voor de landelijke vrijwilligersactie. Spontaan zijn ze, Dirk Dakhaas en Simon Zandhaas, toen naar de Paashaas gegaan om hun hulp aan te bieden. De paashaas was maar wat blij met hun hulp want anders had hij de eieren nooit schoon gekregen voor 9 april. Achteraf vond de Paashaas het ook niet erg dat hij zo lang gewacht had met het eieren schoonmaken. Nu kon hij samenwerken met zijn vrienden. Dat ging veel sneller en was ook nog veel gezelliger. Zo zie je maar weer, dacht de Paashaas: “haas-tige spoed is zelden goed”!

Eieren verstoppen                                                                                                                                                                                                         De Paashaas en zijn twee vrienden hadden goed hun best gedaan. De gekleurde eieren zagen er weer prachtig uit. Ze waren zo mooi gepoetst dat de Paashaas begon te twijfelen of hij de eieren wel zou gaan verstoppen. Immers in het bos zouden de eieren weer vies kunnen worden en moest hij de eieren opnieuw gaan schoonmaken. Zouden ze klusvrienden hem dan weer willen helpen? Misschien niet.

Idee                                                                                                                                                                          De Paashaas had een beter idee. Stel nou dat alle kinderen, die paaseieren komen zoeken, zelf een schoonmaakdoek meenemen. Als ze de gevonden eieren dan schoonmaken voor dat ze weer terug gelegd worden in de doos had de Paashaas er geen omkijken meer naar. Ja, dat was een goed idee!

Oproep                                                                                                                                                                     Dus de Paashaas doet de volgende oproep aan alle kinderen in Biddinghuizen: “Kom Tweede Paasdag, 9 april, om 11.00 uur naar het bos achter de Buitenkant bij de Scharrelberg. Ik heb daar duizend eieren verstopt. Iedereen die mee helpt met zoeken krijgt een paar chocolade eitjes. Natuurlijk verstop ik ook weer zes gouden eieren. Wie een gouden ei vindt krijgt een extra verrassing”. “Breng je eigen schoonmaakdoek mee en help na afloop de Paashaas mee met het schoonmaken van de eieren!”

Met de hartelijke paasgroeten van de Paashaas.

Tweede Paasdag 11.00 uur: Eieren zoeken bij de Scharrelberg, gewoon in Biddinghuizen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s