Koninginnedag boordevol activiteiten

Koninginnedag is niet alleen ’s ochtends kijken naar het vlag hijsen en de versierde fietsenoptocht of slenteren over de vrijmarkt en even koffie drinken in de tent. Nee Koninginnedag is vooral DOEN! Bijvoorbeeld meehelpen met de tentopbouw of als vrijwilliger een spelletje begeleiden Maar Koninginnedag is ook MEE DOEN. En dat kan want met name ’s middags is er genoeg TE DOEN!

Biddinghuizer kampioenschap eieren gooien
Op Koninginnedag vindt natuurlijk ook dit jaar weer het Biddinghuizer kampioenschap eierengooien plaats. Om 13.30 uur begint de jeugd naast de feesttent op het evenemententerrein met het eierengooien. Er zal gestreden worden in vier klassen: jongens van 12 tot 16 jaar, meisjes van 12 tot 16 jaar, dames vanaf 16 jaar en heren vanaf 16 jaar.
Het record van enkele jaren geleden staat nog steeds op ruim 60 meter. Wie gaat dit record verbreken en komt in het bezit van de wisseltrofee?

Sumoworstelen, bungee Mexico, spelletjescirquit en…….
Voor de kinderen van de basisscholen staat er een uitdagend spelletjescirquit klaar in de tent. Onderdelen van dit cirquit zijn onder andere het pinguinspel, het blik gooien en het kazenspel. Buiten de tent kan een ieder boven de 12 jaar vrij meedoen met het sumoworstelen of de bungee Mexico. In een 1 tegen 1 gevecht wordt gestreden om de winst. Slim en behendig zijn, is belangrijker dan sterk zijn.
Omdat vorig jaar gebleken is dat veel ouders ook mee willen doen met de diverse spelletjes is er speciaal een ouder-kind competitie in het leven geroepen. Op een drietal onderdelen, waaronder een hindernissencirquit, wordt gestreden om de snelste tijd. Wie vormen aan het eind van de dag het meest succesvolle ouder-kind team?

Lekkere hapjes
Het belooft een prachtige Koninginnedag te worden. Dit jaar wordt er ook voor eten gezorgd. De hele middag kan men in de tent de heerlijkste Turkse gerechten en lekkernijen krijgen klaar gemaakt door mensen van de Turkse gemeenschap.
Kortom, als jij of u mee doet wordt Koninginnedag weer een heerlijk dorpsfeest!

Koninginnedag in Biddinghuizen vieren we samen!

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s